ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїСнігові потоки атакували усі види транспорту

Снігові потоки атакували усі види транспорту

Україну вчергове засніжило: зачиняються аеропорти, налягають на лопати залізничники та дорожники.

Станом на сьогоднішній ранок, внаслідок несприятливих погодніх умов (покриття злітно-посадкових смуг і перону снігом та льодом), зачинили свої двері аеропорти у трьох обласних центрах України, - інформує «Інтерфакс-Україна». Мова, насамперед, про аеропорти  Рівного, Полтави та Сум, решта – працює у штатному режимі.

Нагадаємо, вчора з тих же причин був зачинений аеропорт «Ужгород».

Не краща ситуація і на залізничних станціях. Як повідомили «Україні Комунальній» у Міністрестві інфраструктури, понад 4 тис. залізничників протягом минулої доби налягали на лопати, щоб пробити снігову товщу на вокзалах та станціях, коліях та стрілочних переводах.  

Найбільша товщина снігового покриву спостерігалася на станціях Донецьк (20 см), Дебальцеве (20 см), Луганськ (20 см) Донецької залізниці; Дніпропетровськ (10 см), Кривий Ріг (12 см) Придніпровської залізниці та Київ (10 см), Коростень (10 см) Південно-Західної залізниці. На території цих залізниць наразі зосереджено найбільше технічних та людських ресурсів.

Водночас дорожники звітують, що об’єкти транспортного комплексу та поштового зв’язку, незважаючи на негоду, функціонують без значних порушень.

Наразі для забезпечення проїзду автошляхами загального користування залучено 1896 одиниць техніки та 2960 дорожніх працівників. Вони проводять очистку проїзної частини доріг від снігу та обробку протиожеледними матеріалами у цілодобовому режимі.

 
Коментарі (0)