ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСьогодні Україна домовиться з Європою про газ

Сьогодні Україна домовиться з Європою про газ

Під час сьогоднішньої зустрічі у Брюсселі Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер обговорять питання поставки газу з Європи до України

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко під час візиту до Брюсселя сьогодні, 22 березня, обговорить із Єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером стан та перспективи співпраці України та Європейського Союзу в енергетичній сфері.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Польща, інформує прес-служба уряду.

За словами М.Азарова, сторони обговорять пропозиції України щодо використання вітчизняних підземних сховищ газу країнами ЄС.

Прем’єр-міністр України зазначив, що Європейський Союз міг би використовувати вітчизняні газові підземні сховища в якості акумулюючих потужностей, які компенсуватимуть витрати газу під час пікових навантажень. Глава Уряду підкреслив, що аномально холодна зима 2012 року засвідчила, що українські підземні сховища газу є надзвичайно надійним та економічно вигідним інструментом компенсації пікових навантажень.

Микола Азаров запропонував ЄС закачувати газ за спотовими цінами протягом року та використовувати його у зимовий період, коли вартість газу зростає

Окрім цього, за словами М.Азарова, під час сьогоднішньої зустрічі у Брюсселі Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер обговорять питання поставки газу з Європи до України.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)