ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Сотням київських квартир перерахують плату за опалення через недогрів

Сотням київських квартир перерахують плату за опалення через недогрів

У Києві через недогрів плату за опалення перерахують чотирьом сотням квартир. Такі висновки у КМДА зробили за результатами роботи спецкомісій, які обстежували квартири. Втім, кияни часто не відкривали двері представникам комісій для проведення замірів те

У Києві перерахують плату за опалення у 400 квартирах через недогрів. Такі висновки зроблені за результатами роботи комісій, які обстежували квартири. Про це заявив заступник мера Києва Петро Пантелеєв, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«…Загалом виявлено понад 800 будинків, де відсутні прилади обліку і люди скаржилися на неякісну послугу. За попередніми висновками, зафіксовано майже 400 випадків, де заміри температури підтвердили інформацію мешканців і де необхідно зробити перерахунок. Однак значна частина обстежень не виявила температурних порушень, а в багатьох випадках люди просто не відчиняли двері представникам комісії, були випадки відмов від проведення огляду помешкань», – заявив чиновник.

Окрім того, за його словами, сформовано відповідний Акт комісійного обстеження, який зобов’язує комісію перевіряти параметри теплоносія, стан систем централізованого опалення та гарячого водопостачання, показники теплолічильника в будинку, стан запірної арматури, термоізоляції будинкових мереж.

Основними причинами недогріву заступник мера назвав: недостатня температура теплоносія, розбалансування внутнішньобудинкової системи; недостатнє утеплення самої квартири.

Зазначається, що комісії продовжать роботу до кінця опалювального сезону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столична влада доручила теплопостачальним організаціям зігріти киян. Зокрема, у КМДА поставили завдання підвищити температуру теплоносія, так як в найближчі дні очікується зниження температури зовнішнього повітря.

 
Коментарі (0)