ГоловнаНовини ЖКГПодіїСпецрахунки довели Теплокомуненерго до критичного стану

Спецрахунки довели Теплокомуненерго до критичного стану

Постанова КМУ №217, яка запустила механізм введення спецрахунків для розрахунку за газ, довела теплопостачальні підприємства до критичного стану. У подальшому ситуація лише загострюватиметься. Як саме? - теплокомуненерго поділяться за круглим столом

ІА «Україна Комунальна» запрошує на круглий стіл провідних підприємств теплового господарства України «Критичний стан теплопостачальних підприємств внаслідок введення спецрахунків для розрахунку за газ».

Захід відбудеться  5 лютого о 10:00 у залі Прес-центру «Укрінформу» за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.
 
У ході круглого столу розглядатимуться проблеми, які виникли у теплопостачальних підприємств країни внаслідок набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу» від 18 червня 2014 року №217.
 
У обговоренні візьмуть участь представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства, Антимонопольного комітету, НАК «Нафтогаз України», Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго», Асоціації міст, Профспілки та безпосередньо директори теплопостачальних підприємств.
 
Зауважимо, згідно з постановою №217, абсолютна більшість коштів, які отримують теплопостачальні підприємства від споживачів за надані послуги, автоматично банками зараховуються на спеціальні рахунки, відкриті підприємствами для розрахунку з гарантованим постачальником природного газу – НАК «Нафтогаз України».
 
Станом на сьогодні це вже призвело до затримок у виплаті персоналу заробітної плати, відсутності у підприємств обігових коштів для здійснення господарської діяльності, відключень від енергопостачання, неможливості сплати податкових зобов'язань. На підприємствах з кожним днем зростає соціальна напруга та з’являється ризик повної зупинки їхньої роботи.
 
Примітно, 14 січня поточного року подібне питання порушували підприємства водо-каналізаційного господарства України під час прес-конференції «Введення спецрахунків – шлях до соціальної катастрофи», організатором якої також виступило ІА «Україна Комунальна».
 
Фото та відео пропонується за посиланнями.
 
 
Контактна інформація: +38 (044) 486-60-68, е-mail: news@jkg-portal.com.ua (акредитація ЗМІ до 18:00 4 лютого) 

 
Коментарі (8)
Владимир1
29 Січня 2015 p. 14:20
Будут бить НАК "Нафтогаз України " ?
Санечка В.7
29 Січня 2015 p. 14:24
Как его можно побить? Он же памятник!!!
ІА «Україна Комунальна»5
31 Січня 2015 p. 11:17
Сьогодні телефонували з НАК "Нафтогаз України" та підтвердили участь у круглому столі 5-го лютого. Вони готові обговорювати та шукати спільне вирішення складного питання. Чекаємо такого ж мужнього вчинку від Мінрегіону.
ІА «Україна Комунальна»5
04 Лютого 2015 p. 11:33
На сьогоднішній ранок, свою участь у завтрашньому Круглому столі, крім вище згаданого НАКу, підтвердили представники Міненерговугілля, НКРЕКП, АМКУ, асоціацій, профспілок та директора теплопостачальних підприємств . І лише Мінрегіон мовчить. Ми розуміємо, що за участь у Круглому столі не видають довідки учасника АТО, але ж завтрашній захід не менш важливий.
Катя5
04 Лютого 2015 p. 11:42
Мабуть, Мінрегіону сказати нічого... чи рахують, що за обговорення проблем потрібно платити :)
SERGEY3
04 Лютого 2015 p. 11:49
Какие итоги ждем от этих посиделок ?
ІА «Україна Комунальна»5
04 Лютого 2015 p. 12:39
Очікуємо, що представники влади зрозуміють нагайну потребу виришення питання відміни або корегівання Постанови КМУ №217, бо трудові колективи ТКЕ вже готові скористатись своїм правом на застосування протестних акцій у відповідності до чинного законодавства України. Пане, Сергію, запрошуємо в 10:00 подивитись онлайн трансляцію на нашому сайті.
ІА «Україна Комунальна»6
04 Лютого 2015 p. 12:30
Нас читають у Мінрегіоні :) Тільки що зателефонували. Завтра будуть на круглому столі.