ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГСпоживачеві відкриють очі на справжню вартість електроенергії

Споживачеві відкриють очі на справжню вартість електроенергії

НКРЕ зобовязала енергопостачальників оприлюднювати інформацію щодо частки первинних джерел електроенергії у загальній структурі обсягу купленої ними електроенергії за обсягом виробництва та у вартості.

Інформація надається за попередній рік на початку року, наступного за звітним. Під джерелами електроенергії маються на увазі АЕС, ТЕС, ТЕЦ, ГЕС, ВЕС, малі ГЕС, сонячна енергія, біомаса тощо. Інформація повинна розміщуватися на веб-сайтах постачальників (до 20 січня) та на зворотньому боці платіжних документів або в окремих повідомленнях (до 20 лютого).

Про це йдеться у постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) від 30.05.2013 № 642 «Про підвищення якості обслуговування споживачів електричної енергії», що сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України», а отже набрала чинності.

Дія цієї постанови розповсюджується на відносини між енергопостачальниками та споживачами електричної енергії (населенням і суб'єктами господарської діяльності).

Документ зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06.06.2013 р. за № 905/23437.

 
Коментарі (0)