ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаСпоживання газу іде під скорочення

Споживання газу іде під скорочення

З початку опалювального періоду підприємствам теплоенергетики вдалося знизити споживання газу. Однак, у Мінрегіоні зазначають, що на цьому не завершиться. Впродовж усього опалювального періоду 2013/14 років планують досягнути 5% скорочення.

З початку опалювального періоду споживання газу в Україні знизилося на понад 62 млн метрів кубічних. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

«За жовтень-грудень цього року споживання природного газу підприємствами теплоенергетики знижено на понад 62 млн метрів кубічних. Економія складає близько 137 млн грн», -  зазначив очільник Мінрегіону.

Загалом за підсумками опалювального періоду 2013/2014 років у Міністерстві планують досягнути 5% скорочення споживання природного газу підприємствами теплоенергетики.

За словами Генадія Темника, досягнення такого результату можливе за рахунок технічного переоснащення підприємств.

«У цьому році вже встановлено 846 індивідуальних теплових пунктів  та 340 блочно-модульних котелень. Крім того, реконструйовано 677 котелень, замінено 1,1 тис. котлів, капітально відремонтовано 1,07 тис. котлів, замінено 478 км теплових мереж, встановлено 549 приладів технологічного обліку теплової енергії. До речі, рівень оснащення приладами обліку склав 96%. В 19 регіонах рівень оснащення склав 100%» - зауважив Міністр.

Читайте також: Енергозбереження переходить зі слів у дії

Окрім того Геннадій Темник поінформував, що протягом року у сфері теплоенергетики впроваджено 1,8 тис. енергоощадних проектів, з яких 1,4 тис. - проекти з модернізації та реконструкції обладнання, що експлуатується, 435 - проекти із заміщення споживання газу альтернативними видами палива.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні триває реформування житлово-комунального господарства, основним завдання якого є технічне переоснащення підприємств галузі з впровадженням енергоощадних заходів. Так, в рамках Державної програми активізації розвитку економіки та з метою здійснення запозичень під державні гарантії, Мінрегіоном розроблено 25 техніко-економічних обґрунтувань проектів соціально-економічного розвитку на загальну суму 22,3 млрд грн.

 
Коментарі (0)