ГоловнаНовини ЖКГПодіїСпоживання природного газу поза законом

Споживання природного газу поза законом

За результатами перевірок додержання законодавства у паливно-енергетичному комплексі при розрахунках за спожитий природний газ у поточному році порушено 22 кримінальні справи.

На вимогу прокурорів до відповідальності притягнуто 549 посадових осіб, у тому числі 91 - органів контролю, відшкодовано 1,2 млрд грн, до судів пред'явлено позовів про стягнення заборгованості за спожитий газ на загальну суму 1,8 млрд грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.

Зокрема, Мар'їнською міжрайонною прокуратурою Донецької області стосовно начальника планово-економічного відділу комунального підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України. Посадовець не дотримувався вимоги бюджетного законодавства при погашенні заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію за бюджетні кошти, що призвело до завищення суми відшкодування на суму 660 тис. грн.

За результатами розгляду подання прокуратури м. Сімферополя АР Крим, внесеного до орендного підприємства з теплопостачання погашено на користь НАК «Нафтогаз України» заборгованість за спожитий природний газ у сумі понад 2,5 млн грн.

Робота органів прокуратури з питань додержання законодавства у паливно-енергетичному комплексі триває.

 
Коментарі (0)