ГоловнаНовини ЖКГПодіїСпрощено отримання допомоги по безробіттю на період карантину

Спрощено отримання допомоги по безробіттю на період карантину

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні підтримав рішення про спрощення отримання допомоги по безробіттю на період карантину
Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні підтримав рішення про спрощення отримання допомоги по безробіттю на період карантину. 
 
Про це заявив у своєму Телеграм-каналі Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
"Відтепер реєстрація безробітних буде здійснюватися з першого дня після подання відповідної заяви в Центр зайнятості. Призначення виплати у такому разі так само здійснюватиметься з першого дня реєстрації", - йдеться у повідомленні.
 
Якщо ви втратили роботу під час карантину, можете розраховувати на субсидію. Для того, аби отримати компенсацію, слід зробити такий крок: зареєструйтеся в службі зайнятості як безробітний. Це можна зробити онлайн. Якщо центр зайнятості підтверджує, що ви перебуваєте на обліку та є відповідна заява – вам нададуть субсидію.
 
Нагадаємо, що всі, хто мають право на субсидію, можуть оформити її онлайн. Для цього необхідно перейти на сайт Мінсоцполітики, зареєструватись за допомогою електронного підпису чи BankID, заповнити заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи й витрати.
 
На пошту має прийти повідомлення про реєстрацію звернення. Але якщо цього не відбулося протягом доби, рекомендуємо заповнити заяву повторно. Рішення з приводу надання допомоги має надійти протягом декількох тижнів після реєстрації звернення.
Субсидії призначаються до кінця опалювального сезону. Щоб продовжити отримувати субсидію у наступному періоді, громадянам не потрібно звертатися до органів соціального захисту, адже цього року вони призначають її самостійно. 
 

 

 
Коментарі (0)