ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСпівробітництво з МВФ може зірватися через Держбюджет

Співробітництво з МВФ може зірватися через Держбюджет

Прийняття Радою неузгодженого з МВФ бюджету перерве програму співпраці з фондом. Зокрема у Міжнародному валютному фонді наголошують, що ключовою умовою співпраці є затвердження бюджету зі зниженням загального дефіциту ВВП.

Міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проект Держбюджету на 2016 рік. Про це йдеться у заяві заступника директора–розпорядника МВФ Девіда Ліптона.

«Затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік та в середньостроковій перспективі перерве програму і неминуче припинить міжнародне фінансування», - зазначається в заяві.

Заступник голови Фонду зазначив, що затвердження бюджету зі зниженням загального дефіциту до 3,7% ВВП є ключовою умовою для завершення другого перегляду програми співпраці Фонду.

Окрім того, за його словами, не менш важливо, щоб бюджет підтримувався структурними реформами, що виключають податкові пільги та розширюють базу оподаткування, а також оптимізують держвитрати.

Нагадаємо, Мінфін оприлюднив текст проекту держбюджету на 2016 рік. Погоджений урядом та всіма парламентськими фракціями, документ внесли до Верховної Ради.

 
Коментарі (0)