ГоловнаНовини ЖКГПодіїСпівробітники «Криворіжгаз» ошукали громадян на суму 174 тисяч гривень

Співробітники «Криворіжгаз» ошукали громадян на суму 174 тисяч гривень

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу визнав винними і засудив чотирьох співробітників ПАТ “Криворіжгаз”, що упродовж 2015-2016 років ошукали 118 громадян на суму 174 тисяч гривень
Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу визнав винними і засудив чотирьох співробітників ПАТ “Криворіжгаз”, що упродовж 2015-2016 років ошукали 118 громадян на суму 174 тисяч гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.
 
“Вказані особи з метою незаконного збагачення зорганізувались у злочинну групу для одержання стабільного прибутку за рахунок заволодіння шляхом обману грошовими коштами абонентів газопостачального підприємства у сумі від 850 до 1700 грн з кожної квартири”, — йдеться у повідомленні прокуратури.
 
Для приховування своїх істинних протиправних намірів учасники злочинного об’єднання організовували та здійснювали “рейди”. Вони представлялись інспекторами з виявлення фактів самовільного підключення споживачами газових приладів і пристроїв до системи газопостачання.
 
Таким чином шахраї “проводили” роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність приведення виконавчо-технічної документації у відповідність до проектних рішень та вимог нормативних документів.
 
“При цьому, шляхом введення власників домоволодінь в оману про фактичну вартість послуг із виготовлення такої документації, яку „надавачі послуг“ умисно завищували у п’ять разів, заволодівали їх грошовими коштами”, — зазначили у прокуратурі.
 
Для створення уявної правомірності вчинення своїх протиправних дій із документального оформлення результатів своєї “роботи” фальшиві співробітники в подальшому складали та затверджували зазначені фіктивні документи.
 
Коментарі (0)