ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСША постачатимуть в Україну ядерне паливо для АЕС

США постачатимуть в Україну ядерне паливо для АЕС

Після дворічної перерви Україна відновила співпрацю з американської енергетичною компанією. «Westinghouse» вироблятиме для нашої держави ядерне паливо на своїх виробничих потужностях у Швейцарії.

Американська компанія «Westinghouse» буде виробляти паливо для українських АЕС. Виробництво проходитиме на виробничих потужностях у місті Вестерос в Швеції. Про це йдеться в повідомленні компанії, повідомляє УНІАН.

Україна продовжила контракт з американцями на постачання ядерного палива для АЕС. Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» і американський атомний гігант «Westinghouse» домовилися про продовження діючого контракту на постачання палива для українських атомних станцій до 2020-го року.

«Ми дуже раді нашому стратегічному партнерству з «Енергоатомом» і можливості допомогти Україні диверсифікувати джерела постачань ядерного палива. Для підрозділу «Westinghouse» продовження цього договору є свідченням якості нашого продукту, а також ще одним підтвердженням того, що з його використанням на Південно-Українській АЕС не було жодних проблем», - пише прес-служба «Westinghouse».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», раніше Україна намагалася відновити переговори з американською компанією. Останні 2 роки процес співпрацювання з «Westinghouse» був заморжений. 
 
Близько 50% електроенергії виробляють в Україні атомні станції. Електростанцій достатньо, але значну частину з них становлять атомні, які споживають ядерне паливо з Росії. Тому, як зазначають експерти, Україні варто зосередитися на будівництві невеликих гідроелектростанцій.
 
Коментарі (0)