ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСтабільність тарифів є не більш ніж передвиборчим піаром – опитування

Стабільність тарифів є не більш ніж передвиборчим піаром – опитування

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи вірять вони, що влада дотримає свої обіцянки не підвищувати тарифи на комунальні послуги?

Питання можливого підвищення тарифів на послуги ЖКГ не втрачає своєї актуальності вже протягом багатьох місяців. Напередодні парламентських виборів чиновники в один голос запевняли громадскість, що найближчим часом подорожчання комунальних послуг не відбудеться, однак незначний перегляд тарифів усе-таки відбувався. Згодом, на початку листопада 2012 року, з’явилася інформація, що влада усіма можливими способами утримує зростання тарифів ЖКГ, проте більшість експертів у цій сфері переконані: зростання цін на житлово-комунальні послуги – неминуча реальність.

Уже в цьому році, 8 січня, народні депутати від КПУ запропонували парламенту запровадити мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію до погашення заборгованості із виплат заробітної плати. Про це йдеться у проекті закону №1055 «Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги».

А 14 січня Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов повідомив, що підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, а також теплопостачання не планується. За словами посадовця, інформація про те, що Нацкомпослуг планує підвищення тарифів на комунальні послуги на третину, не відповідає дійсності.

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи вірять вони, що влада дотримає свої обіцянки не підвищувати тарифи на комунальні послуги? За результатами опитування стало зрозумілим, що більшість респондентів сприймають владні запевняння як «передвиборні байки». До такої думки схилилося 71,5% з майже тисячі опитаних на сайті «У.К.». При цьому ще 10% громадян констатували, що вже відчули по своїх платіжках підвищення вартості комунальних послуг; а 8,5% опитаних висловили думку, що якщо вже підвищення неминуче, то воно можливе лише за умови підвищення їхньої якості. Разом з цим дещо менше 4% респондентів сповнені оптимізму та вважають, що влада ніколи не порушує своїх обіцянок. Майже стільки ж (3,5%) хотіли б сподіватися, що обіцянки не залишаться самими лише обіцянками, але... І найменша кількість (2,5%) громадян наважилися зізнатися, що на даний момент не сплачують за послуги ЖКГ. З яких міркувань – це залишилося за кадром...

При цьому на офіційній сторінці «України Комунальної» у мережі «Фейсбук» голоси розподілилися майже так само, але з певними особливостями. Зокрема, недовіру до владних обіцянок висловили 67% опитаних, за необхідність підвищення якості послуг ЖКГ проголосували 17% респондентів, а 16% респондентів хотіли б сподіватися, що влада зуміє вберегти громадян від неприємних звісток на тарифному обрії. Принаймні, найближчим часом.

 
Коментарі (0)