ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСтабільність тарифів на газ стає примарною

Стабільність тарифів на газ стає примарною

Український уряд втрачає свої позиції: попри численні обіцянки не підвищувати тарифи на газ для населення, їхнє виконання стає дедалі примарнішим.

Так, наразі український уряд готовий обговорити з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) ціни на газ на споживчому ринку та підвищити їх. Про це заявив Міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal під час дводенного візиту до Брюсселя.

«Український уряд готовий до переговорів з будь-яких питань, включаючи ціни на газ на споживчому ринку», - цитує видання слова Леоніда Кожари.

Водночас The Wall Street Journal уточнює, що на запитання щодо готовності українського уряду підвищити внутрішні ціни на газ глава МЗС відповів: «Звичайно».

The Wall Street Journal також звертає увагу на те, що в минулому уряд України відмовлявся від підвищення цін на газ для населення - умови, яку вже давно висуває МВФ для подальшого кредитування.

Раніше відмова українського уряду призвела до замороження попереднього кредиту МВФ в 2011 році, нагадує газета. Водночас зазначається, що на сьогодні Україна намагається отримати кредит від МВФ на 15,4 млрд доларів.

Нагадаємо, 29 січня до України прибула місія МВФ. У ході візиту заплановано проведення переговорів щодо умов нової угоди між Україною та фондом. Місія перебуватиме в Україні до 12 лютого.

Укрінформ

 
Коментарі (0)