ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличні комунальники працюють під наглядом

Столичні комунальники працюють під наглядом

Враховуючи скарги киян на якість виконання ремонтних робіт під’їздів та прибудинкових територій у столиці проводиться перевірка цих робіт контролюючими та правоохоронними органами.

Враховуючи скарги киян на якість виконання ремонтних робіт під’їздів та прибудинкових територій у столиці проводиться перевірка цих робіт контролюючими та правоохоронними органами.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

У ході перевірки правоохоронні органи викрили порушників, які «наживалися» на ремонтах під’їздів та прибудинкових територій. Так, 20 червня за матеріалами УБОЗ МВС України було відкрито кримінальну справу проти одного із співробітників комунального підприємства, а також керівника будівельної компанії, яка у 2011-2012 роках виконувала ремонтні роботи в під’їздах житлових будинків у Дарницькому районі. За попередніми підрахунками правоохоронців, збиток від дій цих осіб становить понад 430 тисяч гривень. Проте, правоохоронці зазначають, що загальний збиток від зловживань лише у Дарницькому районі може становити 1,2 млн грн.

Такі перевірки вже здійснюються в усіх районах міста. Слідчі дії тривають.

«У цьому році при виконанні програми ремонту прибудинкових територій і під’їздів застосовуватиметься комплексний підхід та потрійний контроль. Ключова вимога – якість виконання робіт. Реакція влади на скарги киян з приводу якості має бути миттєвою. Я не дозволю чиновникам зіпсувати результат від впровадження цієї програми, адже це одна із складових комфортного життя киян», – наголосив Олександр Попов.

Нагадаємо, що у Києві розпочато реконструкцію житлового фонду та прибудинкових територій, визначено 290 найзанедбаніших столичних дворів. Окрім заміни асфальтового покриття, програма передбачає ремонт під’їздів, ліфтів, освітлення, озеленення, відновлення дитячих і спортивних майданчиків, а де необхідно – ремонт дахів та навіть бюветів.

 
Коментарі (0)