ГоловнаНовини ЖКГОСББСтоличні ОСББ вимагають чесності від «Київенерго» і «Київводоканалу»

Столичні ОСББ вимагають чесності від «Київенерго» і «Київводоканалу»

Ці компанії, користуючись своїм монопольним становищем, змушують ОСББ укладати з ними нерівноправні договори

Правління 170 будинків Києва звернулися до глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з вимогою про термінову зустріч для вирішення ряду своїх проблем. Зокрема – взаємодія ОСББ з монополістами («Київенерго» і «Київводоканал»), утиск прав будинків на прибудинкові території, а також встановлення прозорих і чесних тарифів на комунальні послуги.

Про це заявив на прес-конференції голова громадської організації «Союз власників житла Дарниці» Богдан Гребенюк, інформує прес-служба організації.

«Влада зобов'язана надавати у власність кожному будинку, в якому створено ОСББ, його прибудинкову територію. Тоді жителі цих будинків зможуть на свій розсуд приймати рішення, що буде знаходитися поряд з їхнім будинком – дитячий майданчик, кіоск або автомобільна стоянка. На сьогодні день такий документ у всьому Києві мають лише 23 будинки. Інші ж «висять у повітрі»: в будь-який момент цю землю можуть використовувати ті, хто не має на це права. Наприклад, побудувати магазин або гараж», - підкреслив Богдан Гребенюк.
«Реформування системи житлового господарства в Україні має починатися з видачі власникам квартир і нежилих приміщень необхідних документів на їхню частину прибудинкової території, як це практикується в цивілізованих європейських державах, зокрема, в Польщі», - упевнений він.

Друге питання – це взаємодія ОСББ з монополістами «Київенерго» і «Київводоканал». «Ці компанії, користуючись своїм монопольним становищем, змушують ОСББ укладати з ними нерівноправні договори», - підкреслив громадський діяч.

Третє питання – це встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. «КМДА повинна затвердити три типових договори для ОСББ. Два з них будуть укладатися з «Київенерго» на поставку тепла і електроенергії, а ще один – з «Київводоканалом». Вкрай необхідно створити ринкові відносини між монополістами і ОСББ», - повідомив Богдан Гребенюк.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)