ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняСтоличні термомодернізовані багатоповерхівки платять за опалення на 20-30% менше

Столичні термомодернізовані багатоповерхівки платять за опалення на 20-30% менше

Така економія стала можливою завдяки участі в міській програмі енергоефективності 70/30

 

Така економія стала можливою завдяки участі в міській програмі енергоефективності 70/30.

Абсолютним рекордсменом Києва з енергозаощадження у грудні став будинок на вул. Автозаводська, 5-А. Вартість опалення тут склала 22,51 грн за м кв. Це майже на 25% менше, ніж середня вартість опалення 1 м кв у столичних будинках із лічильниками за цей період. Про це повідомляє КМДА.

У будинку модернізували індивідуальний тепловий пункт, утеплили фасади та оновили систему освітлення місць загального користування. Упродовж 2017-2018 років інвестиції в енергоефективність склали близько 2,4 млн грн за механізмом співфінансування (70% — кошти міського бюджету, 30% — власні кошти ЖБК «Кристал-21»).

Ще одним лідером з енергоефективності з найменшими витратами на опалення став будинок на вул. Райдужна, 20-23 — 16 грн за м кв (економія склала 21%).

Перевірити, скільки тепла споживає багатоповерхівка та яка вартість опалення, що впливає на обсяги нарахувань, можна на сайті https://teplo.org.ua/. Щоб порівняти будинок із більш енергоефективним, скористайтесь функцією пошуку на https://teplo.org.ua/.

Нагадаємо, КМДА до 1 лютого прийматиме заявки на конкурс з енергоефективності житлових будинків.

Програма працює вже дев’ять років. Вона допомагає будинковим громадам виконувати енергоефективні роботи і працює за принципом співфінансування: 30% коштів збирають мешканці, 70% — допомога з міського бюджету.

 

 

 
Коментарі (0)