ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСтоличні забудовники нехтують «Київводоканалом»

Столичні забудовники нехтують «Київводоканалом»

Проблему із каналізуванням вирішили за рахунок самовільної врізки до міського каналізаційного колектору Д=900 мм, який проходить поруч.

На минулому тижні, під час виконання своїх службових обов'язків фахівці Київводоканалу були втягнуті в чергову сутичку із представниками забудовника житлово-офісного комплексу «МЕГА-СІТІ» (забудовник – ТОВ «Укоінвестбуд»)  на Харківському шосе, 19.

Про це «У.К.» повідомили у пресс-службі Київводоканалу.

Нагадаємо, що з огляду на неприпустимі порушення, ігнорування та невиконання забудовником низки норм під час будівництва,  Київводоканал не дав дозволу житлово-офісному комплексу на підключення до міської водопровідної та каналізаційної мереж.

Однак забудовники вирішили це питання у свій спосіб. На заміну централізованому водопостачанню було збудовано власну свердловину, від якої тепер здійснюється водопостачання.  Вказана свердловина,  як і весь комплекс споруд, розміщена у поймі Дарницького ручая, тобто на болоті (Дарницький меліоративний канал, який бере початок від заводу «Радикал»).

Проблему із каналізуванням вирішили за рахунок самовільної врізки до міського каналізаційного колектору Д=900 мм, який проходить поруч.

У зв'язку із грубим порушенням забудовником діючих норм, а саме здійснення самовільно втручання до системи міської каналізації, відповідно до правил Київводоканалом було прийнято рішення про затампонування незаконного підключення.

Однак, 13 липня у ході здійснення необхідних заходів із ліквідації незаконного підключення представники забудовника почали перешкоджати діяльності фахівців Київводоканалу.

Близько 50 осіб відверто погрожуючи фізичною розправою, спочатку самовільно прибрали важку техніку Товариства, а потім взялися за розтампонування врізки.

На місце ситуації бригада Київводоканалу викликали міліцію та подали заяву щодо перешкоджання професійній діяльності та про самочинне втручання до міських інженерних мереж. Крім того,  з метою не допустити подібних випадків у майбутньому, наслідки яких можуть бути катастрофічними, якщо аварійні бригади не матимуть доступу до каналізаційних камер та не зможуть здійснювати їх огляд, ПАТ «АК «Київводоканал»  готує звернення до органів прокуратури з проханням якнайшвидше вжити заходів прокурорського реагування для припинення будівельних робіт та звільнення охоронної зони головного Дарницького каналізаційного колектора, в якій саме і розташований будинок по Харківському шосе, 19.

Ще раз нагадаємо, що будівництво за вказаною адресою було розпочате незаконно, жодних документів на виконання технічних умов з підключення новобудови до міської водопровідної та каналізаційної мережі у забудовника не має. Крім того споруди комплексу розміщено безпосередньо в охоронній зоні закладання Головного Дарницького каналізаційного колектора діаметром 2 м 450 см, через який проходить близько 80% стічних вод Лівобережної частини міста Києва.  Таке будівництво є не лише грубим порушенням встановлених норм, але й може стати причиною техногенної аварії.

 
Коментарі (1)
Ayparcasi
23 Липня 2012 p. 18:39
Полный беспредел! О возможных последствиях даже не думаютжлобы ужравшиеся..