ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїСтолична міліція знайшла підозрюваних у підпалі кінотеатру

Столична міліція знайшла підозрюваних у підпалі кінотеатру

Київські правоохоронці затримали двох осіб, які, ймовірно, здійснили підпал кінотеатру «Жовтень». За словами підозрюваних, вони лише хотіли зірвати один з сеансів фільму, що йшов у кінотеатрі, і не думали, що зможуть спалити його.

Правоохоронці затримали двох осіб, які здійснили підпал кінотеатру «Жовтень». Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив голова МВС Арсен Аваков. За його словами, зловмисників затримали 31 жовтня.

«У результаті проведеної операції міліція затримала двох осіб, що здійснили підпал кінотеатру «Жовтень». Студент київського вузу і його ніде не працюючий приятель. У скоєнні злочину зізналися. Докази, які їх викривають, містяться і на відеофіксації з камер спостереження», - заявив пан Аваков.
 
За його словами, під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані, виявлено три гранати РГД.
 
До речі, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що затримані «розкрили мотиви свого вчинку». 
 
«Вони хотіли скоїти свій хуліганський вчинок на кіносеансі з ЛГБТ-тематики, проведеному в рамках міжнародного телефестивалю «Молодість», з метою зірвати саме цей сеанс і показати таким чином своє зневажливе ставлення до ЛГБТ-спільноти в цілому», - написав пан Геращенко у Facebook.
 
Нагадаємо, пожежа в кінотеатрі сталася пізно ввечері 29 жовтня. Займання виникло о 21:41, а ліквідувати його вдалося о 2:26. Збиток від пожежі оцінюють у 7 млн грн.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)