ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСтолична прокуратура повинна розібратися з незаконними тарифи на воду

Столична прокуратура повинна розібратися з незаконними тарифи на воду

У фракції «УДАР Віталія Кличка» заявляють, що міські чиновники незаконно стягують з киян додаткові кошти.

Столична влада спровокувала підвищення тарифів на воду в місті – адже саме після звернення «Київводоканалу», який підконтрольний КМДА, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів. Однак у фракції «УДАР Віталія Кличка» заявляють, що міські чиновники незаконно стягують з киян додаткові кошти, повідомляє прес-служба.

«Ця постанова із 1 березня встановлює тарифи на водопостачання – 1,49 грн за 1 куб. м., а на  водовідведення – 1,16 грн за 1 куб. м. Але представники «Київводоканалу» заявляють, що кияни будуть сплачувати аж 3,37 грн. На якій підставі встановлена така ціна? Очевидно, що міська влада самовільно залазить до кишень киян», - заявляє заступник голови фракції «УДАР» Наталія Новак.

Крім того, депутат зазначає, що жодна з постанов  національного регулятора не передбачає градацію тарифів до 20 чи після 20 числа кожного місяця. А саме з ініціативи столичної влади встановлені нижчі тарифи для громадян, котрі сплачують до цієї дати й вищі – для тих, хто платить після 20 числа.

«Це наводить на думку, що в діях посадових осіб, які виставляють киянам завищені рахунки з водопостачання та водовідведення, є порушення. Тому ми звернулися до Генеральної прокуратури України, аби та перевірила викладені факти, з’ясувала на підставі чиїх розпоряджень кияни змушені незаконно сплачувати за підвищеними тарифами та вжила необхідних заходів», -  говорить Наталія Новак.

При цьому вона акцентує увагу, що голова КМДА Олександр Попов буквально кілька тижнів тому заявив, що влада не планує збільшувати тарифи у Києві: «Як бачимо, чиновники вирішили просто обдурити киян. А КМДА ще й намагається зняти із себе відповідальність за незаконне підвищення. Однак зрозуміло, що за такі нововведення кияни мають «дякувати» міській держадміністрації та особисто Олександру Попову», - вважає Наталія Новак.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)