ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСтолична ТЕЦ запровадила унікальну систему водоочищення

Столична ТЕЦ запровадила унікальну систему водоочищення

Очищена вода використовуватиметься для теплових мереж міста, а також для підживлення чотирьох енергетичних котлів станції.

На Теплоелектроцентралі №5 Публічного акціонерного товариства «КИЇВЕНЕРГО» запроваджено унікальну трьохступеневу систему  водоочищення.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Відтепер вода для тепломереж очищується в автоматичному режимі за допомогою мембранних фільтрів у три етапи: ультрафільтрація, зворотний осмос та електродеіонізація.

Очищена вода використовуватиметься для теплових мереж міста, а також для підживлення чотирьох енергетичних котлів станції. За допомогою нової технології можна очищувати 1200 тонн води на годину. Відтак хімцех ТЕЦ-5 наразі  – єдиний в Україні хімцех, який використовує мембранну технологією очищення такої потужності.

У реконструкцію хімічного цеху «Київенерго»  вклала  близько 25 млн грн. Ці кошти, за оцінками фахівців Компанії, окупляться вже за 2-3 роки. 

«Ці інвестиції дуже важливі як для Компанії, так і для міста. Адже в результаті вони дають значний економічний та екологічний ефект. Ми економимо кошти на придбання хімічних реагентів, обсяг яких значно зменшується, мінімізуємо вплив ТЕЦ на довкілля», – повідомив технічний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Зайцев.

Нагадаємо, один із етапів запровадження сучасної системи очищення води за допомогою технології зворотного осмосу на ТЕЦ-5 було запроваджено ще торік.

 
Коментарі (0)