ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСтоличне житло впало у ціні

Столичне житло впало у ціні

Первинний і вторинний ринок столичної нерухомості у 2013 році продемонстрував незначне зниження. Наразі квартиру у Києві можна придбати за ціною 1,5-1,6 дол./кв.м.

Середня вартість квартир на первинному ринку в Києві за минулий рік знизилася на 0,87% і наразі становить 1,7 тис. дол./кв. м, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на компанію SV Development.

За підсумками 2013 року у всіх районах столиці спостерігалося зниження вартості первинного житла, крім Святошинського району, де ціни на житло виросли на 0,2% – до 1,5 тис. дол./кв. м. Максильне зниження вартості квадратного метру - на 1,52% - зафіксовано у Дарницькому районі столиці, який лідирує за пропозиціями найдешевшого житла – 1,4  тис. дол./кв. м. Найдорожче житло надалі можна придбати у Печерському районі (2,5 тис. дол./кв. м).

Втім, падіння вартості квартир спостерігається і на вторинному ринку столиці: в минулому році вона знизилась на 0,78% у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року та 1,9 тис. дол./кв. м.

За даними компанії, вторинне житло подешевшало у всіх районах Київа, окрім Святошинського району. Тут ситуація з ціновою динамікою аналогічна процесам, що відбуваються на первинному ринку нерухомості. Так, ціни у Святошинському районі зросли на 0,19%, до 1,6 тис. дол./кв. м. Найбільше цінове падіння продемонстрував первинний ринок житла Дарницького району - ціна за квадратний метр знизилась на 1,65%, - до 1,6 тис. дол./кв. м. Найдешевше вторинне житло можна придбати у Деснянський район із середнім показником в 1,5 тис.дол./кв. м, найдорожчим – Печерський район (2,9 тис. дол./кв.м).

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні найбільш популярними серед населення залишаються квартири на первинному ринку. Доходи українців стабільно незначні, тому житло вартістю понад 100 тис. дол. розглядається рідко.

 
Коментарі (0)