ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний метрополітен чекає на поповнення

Столичний метрополітен чекає на поповнення

Протягом наступного календарного року ми плануємо замінити близько 100 одиниць вагонів метрополітену і продовжити таку динаміку протягом 2014 року.
До 2020 року парк рухомого складу столичного метрополітену збільшиться на півсотні нових вагонів. 
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА. 
 
«Одне з найважливіших і перспективніших питань транспортної сфери міста – це розширення мережі метрополітену. Зараз ми будуємо продовження гілки у бік Теремків, паралельно плануємо старт будівництва нової гілки метро на Троєщину. Важливе місце в цій роботі займає також модернізація рухомого складу. Протягом наступного календарного року ми плануємо замінити близько 100 одиниць вагонів метрополітену і продовжити таку динаміку протягом 2014 року. Загалом до 2020 року передбачено придбати півсотні нових вагонів та модернізувати майже 200. Таким чином, ми будемо виходити на повну заміну рухомого складу метрополітену», – зауважив глава КМДА Олександр Попов.
 
Під час круглого столу начальник КП «Київський метрополітен» Володимир Федоренко поінформував про стан будівництва нових станцій метро у бік Теремків.
 
Зокрема, вже повністю побудовано правий та лівий перегінні тунелі від станції «Виставковий центр» до станції «Іподром». На 75% вже готовий станційний комплекс. На 65% виконано спорудження перегінних тунелів між стаціями «Іподром» та «Теремки». На 37,5% здійснені роботи із будівництва станційного комплексу.
 
Потужну роботу комунальні підприємства та проектні організації міста також виконують і щодо будівництва 4-ї гілки метрополітену на Троєщину. Нова Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену складатиметься з 12 станцій та двох пересадочних вузлів. Проектна довжина гілки – 20,6 км.
 
Коментарі (0)