ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтоличний провал житлово-комунального господарства

Столичний провал житлово-комунального господарства

Столичний провал житлово-комунального господарства Депутатська фракція «УДАР» вважає вкрай незадовільними виконання КМДА бюджету столиці та Програми соціально-економічного розвитку міста.
Депутатська фракція «УДАР» вважає вкрай незадовільними виконання КМДА бюджету столиці та Програми соціально-економічного розвитку міста, а також виступає проти чергового внутрішнього запозичення до бюджету міста у розмірі 3,5 млрд грн.
 
Про це повідомила «У.К.» прес-служба партії «Удар».
 
За словами заступника голови фракції Наталії Новак, останні роки спостерігається постійне недовиконання столичного бюджету. Так, фактично по доходах виконано  84,1% бюджету, по видатках – 82,5% до планових показників. В Києві сповільнилися темпи економічного росту, зменшилася середня заробітна плата. Натомість швидкими темпами зростали ціни – 6% проти 4,5% по Україні.
 
Внутрішній борг Києва на кінець 2011 року склав 12,5 млрд грн, що наближається до усього бюджету столиці. Відтак фракція «УДАР» вважає неприпустимим робити чергові зовнішні запозичення у розмірі 3,5 млрд грн, які втягнуть столицю у ще більше кредитне ярмо, додала пані Новак.
 
«Показово, що найбільш «провальною» виявилася галузь житлово-комунального господарства, яка у 2011 була профінансована лише на 66,2%. Це при тому, що Попов і його команда заявляли про реформування цієї галузі, а сам голова КМДА як колишній міністр ЖКГ мав би демонструвати в цій галузі найбільші успіхи», –  переконана депутат.
 
Бюджет виживання-2011 знову залишив невиконаними цілу низку програм соціально-економічного розвитку столиці, обіцяного нинішньою владою. «Не проведено капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення, прибудинкових територій, не облаштовано ігрові спортивні майданчики, не проведено реконструкцію й ремонт ліфтів, житлового фонду, не заасфальтовано прибудинкові території. На фоні недовиконання бюджету ще й спостерігалося неефективне використання коштів – на ті ж амбулаторії сімейної медицини, замість створення яких можна було б відремонтувати добру половину столичних поліклінік, – сказала Наталія Новак. – Усе це є підставами для того, аби визнати незадовільною роботу виконавчого органу Київської міської ради».
 
 
Коментарі (0)