ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличним вулицям не вистачає солі та піску

Столичним вулицям не вистачає солі та піску

У зв’язку із значними снігопадами, столична влада додатково закупить сіль для посипання вулиць і доріг міста

Про це повідомив гендиректор КК «Київавтодор» Георгій Глінський.

«У нас зараз на підході вагони з сіллю – за контрактами, які ми уклали. Ми розуміємо, якщо така зима буде продовжуватися, то тих запасів, які ми приготували згідно з нашими планами, не вистачить», - зазначив він.

Гендиректор КК «Київавтодор» також розповів, що станом на 11 грудня для посипання вулиць було використано 7 тис. т солі.

«У нас є 15 ангарів, які вміщають 35 тисяч тонн солі. Ми заготовили приблизно 32—33 тисячі тонн і всі склади у нас були практично повністю заповнені. Крім того, ми ще заготовили піщано-соляну суміш, пісок. Але враховуючи те, що випала двомісячна норма опадів, на посипання вулиць вже використано значну частину реагентів», - розповів посадовець.

Він додав, що місту також необхідно оновити парк снігоприбиральної техніки, адже востаннє її закуповували два роки тому.

«Нещодавно Київрада прийняла рішення про закупівлю нової техніки по лізингу, і я думаю, що після того, як пройдуть всі тендерні процедури, ми оновимо парк, тому що зношеність за деякими видами машин, наприклад, такими як солерозкидувачі, становить більше 50 %. Цю техніку треба обов’язково оновлювати, тому що вона працює в агресивному середовищі — це сіль, та низькі температури»,— підсумував Георгій Глінський.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)