ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійСтолиця має проблеми з кинутими автомобілями

Столиця має проблеми з кинутими автомобілями

У столиці налічується понад 600 кинутих транспортних засобів станом на кінець осені 2018 року

У столиці налічується понад 600 кинутих транспортних засобів станом на кінець осені 2018 року. Столична влада стверджує, що подібними авто повинна розпоряджатися Нацполіція - або повертати власнику, або реалізовувати. Тим часом в Нацполіціі заявили про свою неповноважності в цьому питанні.

Про це стало відомо з повідомлення депутата Київради Олександра Пабата (фракція "Солідарність") в Facebook.

"Через десятки нарад, робочих груп і навіть ПП з постраждалими дітьми, чиновники продовжують вести листування, діалоги з поліцією про необхідність розробити єдиний механізм евакуації" брошенок "з вулиць столиці", - повідомив Олександр Пабат.

За його словами, Департамент транспортної інфраструктури вказує на п. 3 ст. 338 Цивільного кодексу, згідно з яким безгоспні авто передаються Нацполіціі і далі за процедурою - або повертаються власнику, або реалізуються. У свою чергу, в поліції заявили, що вони не наділені повноваженнями для виконання зазначеного пункту Цивільного кодексу.

Депутат Київради зазначає, що такими процедурними та законодавчими прогалинами почали користуватися заповзятливі комерсанти. За його словами, тільки у ринку "Дніпро" розмістили ряд розвалюються мікроавтобусів, які використовуються в якості підсобних приміщень.

Нагадаємо, директором Департаменту транспортної інфраструктури КМДА до звільнення 4 грудня 2018 року було Сергій Симонов, а зараз тимчасово керує Іван Шпильовий. Всі питання транспорту в Києві з 29 вересня 2017 року курирує заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Також нагадаємо, кинуті у дворах, на дорогах і пустирях нічийні авто - давня проблема столиці. Ще на зорі 2000-х владі Києва здавалося, що утилізація машин-привидів - це прекрасна можливість заробити - розвалюхи не тільки здавали на металобрухт, а й ліпили з них дорожню техніку. Сьогодні, влади менш дбайливі. Поки адміністрація Кличко веде млявий суперечка з поліцією про те, хто має право демонтувати машини - служби благоустрою або силовики, кияни роками терплять стихійні автозвалища поруч зі своїм житлом.

 

 
Коментарі (0)