ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Столиця не економитиме на опаленні шкіл

Столиця не економитиме на опаленні шкіл

Столична влада вирішила не економити на опаленні навчальних закладів, щоправда, киянам таки доведеться змиритися з можливим введенням плаваючого графіку канікул.

Від введення шестиденного навчального тижня або відміни осінніх і весняних канікул бюджет Києва заощадить менше 1% на опаленні, яке надається школам. Тому міська влада не планує змінювати графік навчання в опалювальний сезон. Про заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, - повідомляє прес-служба КМДА.

«В масштабах міста через таку економію не варто мучити дітей, батьків і вчителів. Тому все залишається як є», – зазначила вона.

Водночас, Ганна Старостенко попросила киян із розумінням поставитися до можливості введення плаваючого графіку канікул, оскільки мова йде про здоров'я дітей: «Ймовірно, що цього року в залежності від температурного режиму, на осінні канікули учні підуть трошки пізніше, а на весняні – раніше. Те ж саме взимку – якщо буде дуже холодно, то канікули доведеться продовжити».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з наближенням зими, уряд усіляко намагається збільшити кількість «блакитного» палива у сховках, скоротити його споживання, замінити альтернативними джерелами енергії. Дійшло до того, що посадовці навіть не виключають економію на опаленні навчальних закладів. Так, до прикладу, у столиці мають намір запровадити  2-семестрову систему навчання: перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці. Такі нововведення дозволять Києву зекономити 7 млн грн. Однак, громадськість негативно сприйняла таку ініціативу.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)