ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГСубсидії на «комуналку» будуть нараховувати постфактум

Субсидії на «комуналку» будуть нараховувати постфактум

Житлові субсидії будуть нараховувати «заднім числом». Адже, в ситуації різкого підвищення тарифів, компенсації на оплату ЖКП неможливо одразу роздати всім бажаючим.

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть розраховувати «заднім числом». Тобто, тим громадянам, котрі звертатимуться за компенсацією в травні-червні цього року, нараховуватимуть субсидії з 1 квітня. Про це сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передає «Голос.UA».

«Субсидії в разі, якщо підвищилися ціни і тарифи, можуть призначатися протягом трьох місяців з моменту підвищення тарифів. Тому це травень-червень в повному обсязі для того, щоб розтягнути цю роботу максимально, не збираючи людей в один момент», - сказав чиновник.

Він також наголосив, що ті громадяни, які отримають субсидію «заднім числом», матимуть можливість захиститись соціально після «стрибка» цін.

Читайте також: Як заповнити документи на субсидію

«Фактично, сім'ї, які будуть звертатися в травні-червні, отримають житлові субсидії, починаючи з квітня. Таким чином, їм буде надана можливість забезпечити свій соціальний захист, вже починаючи з моменту підвищення цін»,- сказав пан Музиченко.

Нагадаємо, що сам Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що систему пільг потрібно реформувати. В першу чергу, потрібно відмовитись від безкоштовного проїзду, соціального житла та низьких тарифів і підвищувати рівень доходів громадян.

«Відкладати реформу системи пільг на майбутнє – неможливо. Ця система з'їдає колосальний ресурс, розпорошує кошти між величезним колом громадян. І жодним чином не захищає від бідності», - наголосив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінсоцполітики заявляють, що близько 80-100% споживачів вже отримало бланки на субсидії. Розрив у 20% у відомстві аргументують деякими недоопрацюваннями у системі розсилання субсидій.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Квітня 2015 p. 22:32
За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим звільненим єю працівникам дохід у 1218 гривень, що очевидно, є фальсифікацією. Але одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.