ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидіювання «комуналки» виллється в мільярди

Субсидіювання «комуналки» виллється в мільярди

Компенсація комунальних послуг потребує декількох мільярдів гривень. За словами посадовців, зазначені кошти знайдуться у бюджеті і погоджені з МВФ.

На фінансування програми компенсації комунальних послуг знадобиться 3 млрд грн. Це питання вже узгоджено з МВФ і ці кошти закладені у державному бюджеті. На цьому наголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, - зазначають у прес-службі відомства.

«Незважаючи на підвищення тарифів, з 1 липня 4,5 млн сімей не платитимуть ні копійки більше. Їм буде надана державна підтримка і розмір їх платежів за комунальні послуги не зміниться», - сказала Людмила Денісова.

Міністр підкреслила, що цього вдалося досягнути завдяки житловим субсидіям, які будуть надані 1,5 млн сімей. Орім того, за її словами, ще 3,5 млн сімей отримають компенсацію при оплаті житлово-комунальних послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вже з початку наступного місяця українці платитимуть за природний газ наполовину дорожче, а з липня побутових споживачів очікує збільшення вартості гарячої води, що є наслідком 40% підвищення ціни на «блакитне» паливо для теплоенергетичних підприємств. Уряд вже затвердив своєю постановою №83 від 5 квітня новий порядок виплати компенсацій громадянам, які мають право на пільгу по оплаті комунальних послуг.

Документ не відміняє чинний механізм нарахування субсидій, який покриває витрати українських сімей на оплату послуг ЖКГ, якщо їх вартість перевищує 10-15% сукупного доходу. При цьому Кабінет Міністрів запропонував побутовим споживачам процедуру отримання 100% компенсації, яка буде розраховуватися як різниця між вартістю «комуналки» до підвищення і після.

 
Коментарі (0)