ГоловнаНовини ЖКГПодіїСуд відмовив у задоволенні клопотання НАБУ щодо заочного арешту Дмитра Вовка

Суд відмовив у задоволенні клопотання НАБУ щодо заочного арешту Дмитра Вовка

Солом’янський суд відмовив у задоволенні клопотання НАБУ про обрання ексголові НКРЕКП запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Солом’янський суд відмовив у задоволенні клопотання НАБУ про обрання ексголові НКРЕКП запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє «Судовий репортер».
 
Колишньому голові НКРЕКП повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем за змовою осіб. За версією обвинувачення, Вовк і його спільники діяли, зловживаючи службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди теплогенеруючими компаніями групи ДТЕК. У 2016 НКРЕКП затвердила проект, включивши до тарифу на електроенергію витрати на доставку та перевалку енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі. Але такі видатки теплогенеруючими компаніями насправді не здійснювалися і ціни для промисловості, об’єктів соціальної інфраструктури і підприємців було завищено необгрунтовано. За період дії формули «Роттердам+»  у 2016-2017 рр. збитки споживачів електроенергії оцінюються експертом у 18,8 млрд грн.
 
Адвокат спростовувала перебування  Димтра Вовка у міжнародному розшуку на підставі постанови детектива. Ймовірно, саме це стало причиною відмови суду.
 
Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення застави. Він пояснив, що у випадку перебування особи в розшуку такий запобіжний дозволяє затримати людину і провести екстрадицію, доставити в суд і тоді вирішити питання про призначення, в тому числі, більш м’якого заходу.
 
За інформацією НАБУ і САП, 30 квітня 2019 Вовк вилетів до Брюсселя і з тих пір в Україну не повертався. У судовому засіданні адвокат сказала, що він перебуває за кордоном у зв’язку з навчанням.
 

Нагадаємо, Ексочільник НКРЕКП Дмитро Вовк звинуватив Офіс президента України у впливі на правоохоронні органи та судову систему та відмовився прибути до України.  

 
Коментарі (0)