ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСуха зима може привести до обмежень водокористування

Суха зима може привести до обмежень водокористування

В Україні з поточного року можуть почати обмежувати користування водними ресурсами. З такою заявою виступили працівники Державного агентства водних ресурсів.

В Україні з поточного року можуть почати обмежувати користування водними ресурсами. З такою заявою виступили працівники Державного агентства водних ресурсів.

Глобальне потепління, яке деякі політики вважають міфом, нинішньою зимою продемонструвало небезпеку, з якою зіткнулося людство. Новини про коронавіруси зараз здаються більш важливими, однак уже через кілька місяців українцям доведеться пережити ще одну проблему.

Минулі осінь і зима виявилися аномально теплими, а при цьому ще й сухими. Подібна ситуація сталася в нашій країні вперше за останні 120 років. Через це незабаром жителі країни можуть зіткнутися з обмеженням подачі прісної води з водосховищ. Всьому виною той факт, що природні водойми України значно недоотримали талої води, якої було просто нізвідки взятися. До того ж, відсутність лівгевих дощів теж посилює проблему.

Поточна весна і майбутнє літо можуть бути аномально спекотними, а значить, Україні доведеться зіткнутися з посухою. Оскудневшіе запаси прісної води можуть стати ще менше, і в такому випадку доведеться вводити екстрені заходи. Однією з них є обмеження подачі прісної води в українські будинки і квартири.

Згідно з прогнозами синоптиків з Гідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у березні очікується в середньому 1173 м3 / с, або 81% від норми (норма березня - 1455 м3 / с). "Стаття 45 Водного кодексу України говорить, що в разі настання маловоддя, права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування, в тому числі скиди води через греблі ГЕС", - посилаються на норму закону в агентстві.

 
Коментарі (0)