ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСумчанам розрахували нові тарифи на компослуги

Сумчанам розрахували нові тарифи на компослуги

Для мешканців одного з будинків в Сумах розрахували новий тариф на послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкових територій.

У Сумах фахівці компанії «Компослуги» розрахували новий тариф на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкових територій за адресою: вул. Прокоф’єва, 14/3. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

Примітно, на даний час діє тариф, встановлений рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради №494 від 18.09.2012 в розмірі 1,006 грн за 1 кв. м загальної площі. Новий розмір комірного складає 1,78 грн, що на 177% вище діючого.

«Розрахунок здійснений відповідно до діючого законодавства. Ним передбачено введення нових послуг: прибирання сходових кліток, дератизація, дезінсекція. Комунальну та ліфтову електроенергію мешканці будинку сплачують за фактичним використанням, згідно з рахунками ПАТ «Сумиобленерго», тому в розрахунку складових тарифу визначені планові показники. Вартість 1кВт електроенергії складає 0,63 грн з ПДВ. Також передбачено мінімальну заробітну плату в розмірі 1218 грн», – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», влада, яка фактично ініціювала підвищення тарифів на комуналку, нібито «рятує» українців від подорожчання ЖКП. Чиновники продовжують говорити про доступні і прості субсидії, ВР пропонують розглянути законопроекти, які націлені змінити тарифну політику.

 
Коментарі (0)