ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСумчани проганяють новобуди

Сумчани проганяють новобуди

Конфлікт навколо будинку по вулиці Харківській, 54 нарешті вирішився на користь жителів, а не забудовників.

Нова багатоповерхівка, яка мала з’явитися на вул.Нижньосироватській майже в 20 метрах від будинку №54, залишилася тільки на проектній документації.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

Історія конфлікту бере початок ще з 2010 року, коли мешканці будинку дізналися, що землю під їхніми вікнами, викупила сумська будівельна компанія, яка на місці зеленої галявини планувала звести 11-поверхівку.

Жителі виступили проти будівництва, адже воно повністю суперечило будівельним нормам.

Головне порушення − відсутність нової багатоповерхівки в Генплані міста Суми і використання вказаної земельної ділянки не за призначенням.

Аналогічна ситуація склалася і в сусідньому будинку по вул. Харківській, 58, де той же забудовник запланував будівництво ще однієї багатоповерхівки, розпочавши вже вирубку дерев на прибудинковій території.

Нарешті проблема вирішилася. Секретар Сумської міської ради Олексій Мовчан зміг досягти домовленості із забудовником, пообіцявши мешканцям особисто: будівництво багатоповерхівок зупинено. «Я переговорив із забудовниками. Ми запропонували конструктивне рішення: знайшли інші земельні ділянки для нових житлових будинків», − зазначив Олексій Леонідович.

 
Коментарі (0)