ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСумщина успішно піарить «Доступне житло»

Сумщина успішно піарить «Доступне житло»

За словами заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Деркача, затверджено перелік з 627 квартир у 15 будинках, зведення яких відбувається у рамках програми.

За словами заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Деркача, затверджено перелік з 627 квартир у 15 будинках, зведення яких відбувається у рамках програми. На черзі стоїть 927 людей, які бажають придбати житло на пільгових умовах.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Сумської ОДА.

«Сьогодні 35 громадян оформили договори на іпотечне кредитування та на доступне житло», – повідомив у «прямому ефірі» обласного телебачення Микола Деркач.

За його словами, Програма «Доступне житло» дає людям шанс придбати нову квартиру дешевше, ніж вона коштує на ринку нерухомості.

«Держава йде назустріч людям, щоб кожен бажаючий міг отримати житло. При цьому, з 16% річних людина сплачує лише 3%, решту покриває держава», – наголосив посадовець.

Нині розглядається питання щодо спрощення фінансових операцій під час розрахунків з банками за відсотковими ставками та можливість збільшити максимальну площу житла з 58 до 76 квадратних метрів. Розмір першого внеску зменшено з 25% до 15% вартості квартири.

 
Коментарі (0)