ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняСумські комунальники вимагають дозаправки

Сумські комунальники вимагають дозаправки

Сумські комунальні підприємства змушені призупинити роботу через брак палива, більше того, місцева влада заявляє, що через блокування Держказначейством рахунків міста, його також немає на що купити.

Комунальні підприємства у Сумах змушені призупинити роботу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Сум Геннадій Мінаєв. Зокрема, мер пояснює такі заходи не волею комунальників або місцевої влади, а браком палива через блокування міських рахунків Держказначейством, адже при сформованих обставинах його нема за що купити.

 «Комуналка повністю «лягла»... І не те, щоб КП «Зеленбуд», КП «Міськсвітло» або КП «Спецкомбінат» - тут взагалі мова не йде. Зупинилося вже і КП «Шляхрембуд»! Помилуй Боже, навіть у Олександра Вегери (директор «Шляхрембуду» - ред.) Немає ні краплі палива. І взяти в борг ніде, а купити немає за що. Резерв розкривати - начебто снігу немає, немає і надзвичайної ситуації. Та й резерву того - два дні при гарній роботі. Реально все - нуль!», - пише пан Мінаєв.

Варто зазначити, що за інформацією прес-служби Сумської міської ради, станом на 5 липня не проведено платежів через казначейство на загальну суму 8,433 млн грн.

По загальному фонду міського бюджету платежі за незахищеними статтями фактично «зависли» станом на 28 травня, а за спеціальним фондом - 27 травня.

У середньому затримка проходження коштів по загальному фонду становить 27 днів, по спеціальному - 20 днів.

Нагадаємо, раніше керівництво інших міст України також скаржилося на те, що гроші, призначені для ремонту та розвитку інфраструктури, заблоковані на рахунках Держказначейства.

 
Коментарі (0)