ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСвітлодарську обіцяють нову котельню у жовтні

Світлодарську обіцяють нову котельню у жовтні

Голова донецької обладміністрації перевірить стан будівництва котельні у м. Світлогорську, яку зводять через аварію на Вуглегірській ТЕС.

Сьогодні, 23 вересня голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький з робочою поїздкою відвідає м. Світлодарськ, де ознайомиться з ходом будівництва нової котельні, що зводиться у зв’язку з березневою аварією на Вуглегірській ТЕС.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

Зокрема, у відомстві зазначають, з жовтня цей об’єкт має опалювати місто енергетиків.

Раніше було прийнято рішення реконструювати існуючий будинок  тролейбусного депо під  газову котельню з встановленням лічильників теплової енергії у споживачів з переведенням приватного сектору на індивідуальне опалення. Рішення є   оптимальним за технічними характеристиками, капітальними витратами і можливістю вторинного використання матеріальних ресурсів після перепідключення споживачів на Вуглегірську ТЕС.

Нагадаємо, у  Світлодарську (м. Дебальцеве) на Вуглегірській ТЕС ДАЄК «Центренерго» на другому енергоблоці виникла пожежа, внаслідок якої вогнем частково пошкоджено технологічне обладнання та покрівлю будівлі. Тимчасово було припинено теплопостачання до Світлодарська (проживає більше 12 тис. осіб) та електропостачання до Новолуганського фільтрувально-очисного водного комплексу.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет міністрів виділив Міністерству енергетики та вугільної промисловості 128,3 млн грн на першочергові аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків пожежі на Вуглегірській ТЕС у Світлодарську. Пізніше урядом було виділено додаткові 57 млн грн.

 
Коментарі (0)