ГоловнаНовини ЖКГПодіїСвітові продажі поліетилену виросли на 19 %

Світові продажі поліетилену виросли на 19 %

За даними «Аналізу світового ринку поліетилену», підготовленого BusinesStat у 2018 році, обсяги продаж поліетилену в світі виросли на 19,1 %: з 66,7 до 79,5 млн. тонн.
За даними «Аналізу світового ринку поліетилену», підготовленого BusinesStat у 2018 році, обсяги продаж поліетилену в світі виросли на 19,1 %: з 66,7 до 79,5 млн. тонн. Щорічно спостерігалося зростання цього показника щодо попередніх років. Найбільший приріст був зафіксований в 2016 році – на 5,8%, повідомляє сайт Евротрубпласт.
 
До недавнього часу на світовому ринку полімерів головними гравцями були великі хімічні корпорації розвинених країн. Однак в останні роки на ринок вийшли виробники країн Азії, Близького Сходу, заявили про себе компанії Латинської Америки.
 
Експерти ринку пояснюють зростаючу конкуренцію тим, що на ринках Західної Європи та США спостерігається профіцит продукції, а в більшості країн, що розвиваються, попит перевищує пропозицію.
 
Крім того, західні компанії перебудувалися на випуск більш якісних полімерів, спеціалізованих сумішей і сплавів, композицій, і тим самим дозволили конкурентам зайняти нішу з випуску традиційної продукції. Азіатсько-Тихоокеанський регіон, який володіє найбільшими виробничими потужностями, грає все більш значущу роль на світовому ринку. Країни регіону споживають більше половини світового виробництва (тільки на Китай припадає майже одна третина світового споживання).
 

За прогнозами BusinesStat, у 2018-2022 рр. продажі поліетилену в світі продовжать зростання в середньому на 3,7 % на рік.

У 2022 році вони сягнуть 95,2 млн. тонн, що перевищить значення 2017 р на 19,8 %. Основні драйвери зростання ринку – збільшення попиту на пакувальні матеріали і товари господарсько-побутового призначення; підвищення сервісу обслуговування клієнтів.

Також, на думку експертів ринку, перспективним і тим, що швидко розвивається, є напрям споживання поліетилену високої густини (ПЕВГ) для виробництва поліетиленових труб. Це зумовлено їх незаперечними перевагами в порівнянні з металевими. Адже більшість сучасних мереж різного призначення зараз будується з полімерних труб. 

 
Коментарі (0)