ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСвітова енергетична безпека потребує підсилення

Світова енергетична безпека потребує підсилення

У світі потрібно підсилювати енергетичну безпеку.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, виступивши в рамках 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі «Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом», - інформує прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, 15 вересня міністр взяв участь у панелі «Енергетика – об’єднуючи чи роз’єднуючи Європу?», під час якої акцентував увагу на потребі вдосконалювати систему безпеки на атомних електростанціях, а також на необхідності збільшення видобутку енергоносіїв з нетрадиційних джерел, зокрема видобутку сланцевого газу.

«Світ енергетики змінюється. Якщо ми подивимося на останні три роки, що змінилося у світі енергетики, по-перше, звичайно, це «Фукусіма», яка нам показала, що ми повинні робити все, що від нас залежить, для того, щоб підвищити рівень безпеки атомних станцій. Друга подія, яка відбулася за останні три роки, — це революція сланцевих газів, яка дійсно змінила карту енергетики в усьому світі. Стало зрозуміло, що повинна бути рівновага між традиційними джерелами енергетичних ресурсів і альтернативними джерелами енергії», — зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості.

Юрій Бойко також акцентував увагу на перспективності розвитку альтеративної енергетики.

«Альтернативні джерела енергетики створюють хорошу рівновагу на рівні з розвитком атомної енергетики, традиційних джерел енергії. Це дасть нам новий рівень енергетичної безпеки протягом наступних десяти років. Ми в цьому напрямку працюємо», — заявив очільник Міненерговугілля.

У панелі «Енергетика – об’єднуючи чи роз’єднуючи Європу?», крім Юрія Бойка, взяли участь 66-й Державний секретар США Кондоліза Райс, заступник Голови Уряду Російської Федерації Аркадій Дворкович, член виконавчого комітету компанії Shell Маттіас Біксель, генеральний директор, голова правління компанії ДТЕК Максим Тімченко.

 
Коментарі (0)