ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІталія допоможе Україні позбавитися енергозалежності

Італія допоможе Україні позбавитися енергозалежності

Італія планує співпрацювати з Україною у сфері альтернативної енергетики. Італійські підприємці мають великий досвід у цій сфері і готові допомогти Києву позбавитися енергозалежності.

Італія планує допомогти Україні зменшити витрати енергоресурсів. Про це заявив посол Республіки Італія в Україні Фабріцио Романо, повідомляє «РБК Україна». Пан Романо наголосив на тому, що Італія готова поділитися своїм досвід у сфері альтернативної енергетики з Україною.

«Саме в цій області, я думаю, що ми знайшли б дуже широкий спектр відносин подальшого розвитку між нашими країнами. Дуже багато італійських підприємства мають великий досвід роботи з альтернативними джерелами енергії, і вони дуже зацікавлені обмінятися досвідом і розвивати відносини з Україною в цій галузі»,- заявив посол.

Посол Італії також порадив Україні відмовитися від ядерної і газової енергетики на користь відновлювальної.

«Для того щоб уникнути, або, принаймні, зменшити енергетичну залежність від інших країн, Україна повинна знайти альтернативу газу. Від ядерної технології і тієї, яка називається новою газовою технологією, потрібно підійти до нових поновлюваних джерел, до біогазу»,- заявив Романо.

Посол Італії також наголосив на пріорітетності енергетики для нашої країни сьогодні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на складах українських теплоелектростанцій зменшуються запаси вугілля. Десь ситуація досягає критичного рівня. Так, у декількох ТЕС твердого палива залишилося на лічені дні.

 
Коментарі (0)