ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на газ «виростуть» в 3-5 разів

Тарифи на газ «виростуть» в 3-5 разів

Українці платитимуть за газ в 3-5 разів більше. А ціна на російський газ з наступного року впаде до 300 дол за тис. кубометрів.

Влада розглядає питання підвищення тарифів для населенню на природний газ в 3-5 разів. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Мінпром».

«Зараз Уряд розглядає можливість підняття цін до обґрунтованого ринкового рівня. Паралельно з цим - надання субсидій саме тим верствам населення, яким це потрібно, у грошовому вираженні», - сказав він.

Зокрема, такі заходи допоможуть зменшити навантаження на бюджет країни та збільшить видобуток українського газу. Також, ріст тарифів підвищить енергоефективність країни та стане перепоною на шляху корупції.

Пан Коболєв підкреслив, що з наступного року ціна на російський газ впаде через падіння цін на нафту. Так, тариф на «блакитне» паливо з Росії складатиме близько 300 дол за тис кубометрів.

«Дійсно тенденція до падіння (ціни) є. І ми очікуємо, що вона продовжиться. Ми очікуємо, що ціна влітку буде ще менше, а влітку ціна російського газу для Європи складе близько 250-300 дол/тис куб. м», - сказав Андрій Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Єврокомісія отримала від Росії офіційну відмову від будівництва «Південного потоку». Тепер Єврокомісії належить очолити роботу Високопоставленої робочої групи для пошуку нових рішень забезпечення енергобезпеки.

 
Коментарі (0)