ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи ЖКГ попали під контроль уряду

Тарифи ЖКГ попали під контроль уряду

В уряді наголошують на важливості стримування тарифів на житлово-комунальні послуги та недопущенні їх підвищення органами місцевого самоврядування.

Стримування росту тарифів на житлово-комунальні послуги для населення є принциповим питанням у політиці уряду. Про це сьогодні, під час засідання Кабінету Міністрів, заявив Прем’єр-Міністр Микола Азаров, інформують у прес-службі відомства.

«Ми утримуємо фінансово-економічну стабільність в державі, наслідком чого є і цінова стабільність, і принципове для нас стримування росту тарифів. Підкреслюю – принципове, оскільки рівень тарифів безпосередньо впливає на життєвий рівень, платоспроможність населення», - зазначив голова уряду.

Також Прем’єр наголосив на недопущенні випадків підвищення тарифів на послуги ЖКГ органами місцевого самоврядування.

«Коли люди повідомляють про «місцевий креатив» щодо підвищення тарифів, я вимагаю безкомпромісної реакції. Треба оперативно розбиратися в кожному випадку і добиватися скасування незаконних рішень», - заявив пан Азаров, додавши, що позиція уряду по утриманню тарифів залишиться незмінною.

Слід зазначити, що згідно з українським законодавством галузевий регулятор а також органи місцевого самоврядування не мають права встановлювати тарифи на послуги ЖКГ нище економічно обгрунтованого рівня.

Як повідомляла «Україна Комунальна», за дорученням голови уряду, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ надіслало до облдержадміністрацій листи з вимогою забезпечити перевірку економічної обґрунтованості тарифів на послуги ЖКГ, які були підвищені органами місцевого самоврядування у поточному році.

Нагадаємо, згідно з даними Держстату, заборгованість українців за житлово-комунальні послуги у травні порівняно з квітнем поточного року зменшилася на 6,9% - до 11,97 млрд грн. Примітно, що скорочення заборгованості спостерігалося в усіх регіонах країни.

 
Коментарі (1)
Sergiy1
04 Липня 2013 p. 08:31
Та хто ж читає законодавчі норми ,а тим більше виконує щодо заборони встановлювати тарифи нижче єкономічно обгрунтованих. А змінити систему субсидій - слабо.От і субсидуємо багатих буратіно.