ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон перевірить тарифи ЖКГ

Мінрегіон перевірить тарифи ЖКГ

Мінрегіон здійснить перевірку економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги у містах. Результати перевірки стануть відомими на початку липня.

На виконання доручення Прем’єр-міністра Миколи Азарова, Мінрегіон надіслав листи до обласних державних адміністрацій з вимогою забезпечити перевірку економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, які були підвищені органами місцевого самоврядування у поточному році.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, інформують у прес-службі відомства.

Зокрема, він зазначив, що місцеві адміністрації повинні проаналізувати відповідні рішення органів місцевого самоврядування та вжити відповідно до закону заходів щодо скасування рішень, якими встановлено економічно необґрунтовані тарифи.

«Вкотре наголошую, що підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в країні немає. Органи місцевого самоврядування повинні працювати для своєї громади і спрямовувати свої дії на розвиток території, на залучення інвестицій, в тому числі і в житлово-комунальну галузь», - наголосив Міністр.

За його словами, це дасть можливість здійснити технічне переоснащення підприємств галузі та забезпечить економію енергоресурсів і коштів. «Так робить справжній господар. А той, хто здатен перекладати проблеми на громаду, очевидно не на своєму місці», - додав пан Темник.

Про результати проведеної роботи облдержадміністрації повинні поінформувати Мінрегіон до 5 липня.

 
Коментарі (0)