ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГТарифні непорозуміння охопили столицю

Тарифні непорозуміння охопили столицю

У КМДА запевняють, тарифи на житлово-комунальні послуги не подорожчали.

Літні місяці – це не лише період масових відпусток, але й час тарифної прозорості: населення менше користується комунальними послугами, а тому останні перебувають під пильним наглядом.

Тарифні непорозуміння охопили столицю. Про це свідчать численні скарги-звернення містян, інформує «Українська правда».

Люди отримали платіжки за червень і не повірили своїм очам.

Згідно з ними, холодна вода подорожчала до 3,5 гривні (раніше 3,18) за кубічний метр, гаряча – до 17,41 гривні (до цього 16,24 гривні).

Також приблизно на 30 гривень подорожчало утримання будинків та опалення.

«Я коли це побачила, у мене істерика була! За територію на 20 гривень підняли! За що? За те, що сміття у дворі? Чи за те, що прибиральниці тижнями не видно? А вода? Знов подорожчання!», - бідкалася одна киянка.

Інша столична мешканка відзначила, що, окрім підвищення тарифів, ще й борг нарахували.

Проте у КМДА запевняють, тарифи на житлово-комунальні послуги не подорожчали.

У комунальному підприємстві «Головний інформаційно-обчислювальний центр» нагадують про те, що при нарахуванні житловими організаціями за житлово-комунальні послуги застосовується тариф в залежності від терміну оплати послуг і чинні тарифи діють більше року.

Однак, якщо споживач сплачує до 20 числа, проте має на особовому рахунку борг, то застосовується тариф після 20 числа, а це відповідно – більш ваговий платіж.

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий
13 Липня 2012 p. 10:24
ну ось....варто було піти Супер-Меру Попову у відпустку - відразу настав безлад, "разброд и шатание". Повернемо порядок у Київ - відкличемо Попова з відпустки!