ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТЕЦ-2 «Есхар» дісталася киянам з британським «корінням»

ТЕЦ-2 «Есхар» дісталася киянам з британським «корінням»

Переможцем концесійного конкурсу щодо надання у концесію цілісного майнового комплексу ДП «ТЕЦ-2 «Есхар» визнано ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» (Київ)

Переможцем концесійного конкурсу щодо надання у концесію цілісного майнового комплексу ДП «ТЕЦ-2 «Есхар», розташованого в Чугуївському районі Харківської області, визнано ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» (Київ). Відповідно до концесійного договору сума інвестицій, які Товариство має залучити в Об'єкт концесії за рахунок власних коштів у 2012-2015 р., складає – 51,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Як зазначається у повідомленні, 19 квітня 2012 року міністерство затвердило результати концесійного конкурсу щодо надання у концесію цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Теплоелектроцентраль-2 «Есхар».

Це рішення прийнято з метою залучення недержавних коштів для фінансування проектів з реконструкції ДП ТЕЦ-2 «Есхар», оскільки стан підприємства вимагає невідкладних дієвих заходів: на даний час зношеність його основних фондів сягає 92%, а основне енергетичне обладнання введено в експлуатацію ще в 1956-1957 рр.

Ринкова вартість майна (необоротних активів) ДП ТЕЦ-2 «Есхар», що надається в концесію становить 53,9 млн грн.

Заявку на участь у конкурсі подав лише один претендент – ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія», засновником якого є DV CORPORATION LIMITED (Великобританія) – 90,07% статутного капіталу.

При передачі державного майна в концесію право власності на нього залишається за державою, підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляє ІА «Status Quo», ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» поставляє вугілля на ТЕЦ-2 «Есхар». Зокрема, за 2011 р. вона поставила вугілля на 414 млн грн. Директором і співзасновником ТОВ є колишній заступник міністра з питань ПЕК Юлій Іоффе, другим засновником – «DV corporation limited» (Великобританія).

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)