Тепло блукає Україною

Мешканці шести областей України отримують опалення в повному обсязі

На Волині, Дніпропетровщині, Донеччині Рівненщині, Сумщині та Чернігівщині тепло отримують всі 100% споживачів (житлові будинки та соціальна сфера). Про це «У.К.» повідомла прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Всі об’єкти соціальної сфери обігріваються у Івано-Франківській, Київській, Львівській (за винятком 32 навчальних закладів) та Хмельницькій (за винятком 1 дошкільного закладу та 1 школи) областях.

Облдержадміністрації відзвітували, що в країні  запущені 87% котелень, підключені до теплопостачання 75,5% житлових будинків, 89% дитячих та 88% навчальних, а також понад 86% медичних закладів. Протягом минулої доби введено в роботу 774 котельні, до теплопостачання підключено 1805 житлових будинків та 1838 об’єктів соціальної сфери.

У відомстві наголошують, що підключення житлового фонду та бюджетних закладів до теплопостачання у регіонах триває за планом. Місцева влада при прийнятті рішення про включення опалення керується температурним режимом – 8 градусів Цельсія упродовж трьох діб.

Високі показники демонструють також Вінниччина (ще залишилося підключити 112 будинків), Житомирщина (6 житлових будинків), Полтавська (5 будинків), Тернопільська  (9 житлових будинків та 2 навчальні заклади), Харківська область (7 житлових будинків), а також Київ (111 житлових будинків та 4 лікарні).

Однак тепла погода затримує початок опалювального сезону у південних областях України, зокрема, в Запорізькій, Одеській, Херсонській областях, а також в Криму та Севастополі. Втім, системи теплопостачання в цих регіонах заповнені теплоносієм та готові до подачі тепла у будь-який момент.

 
Коментарі (0)