ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2023-2024Українські будинки грітимуться на маленькому вогні

Українські будинки грітимуться на маленькому вогні

Середньодобова температура повітря по всій території країни найближчим часом не опуститься нижче 9 – 10 ºС, що затримає початок включення котелень на визначену потужність.

Підключення об’єктів до теплопостачання у регіонах триває за планом відповідно до температурних показників навколишнього середовища.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

За даними, які надійшли до Мінрегіону від обласних державних адміністрацій, в країні вже запущені 83,9% котелень, підключені до теплопостачання 74,2% житлових будинків, 85% дитячих та навчальних, а також понад 80% медичних закладів. Протягом минулої доби введено в роботу 27 котелень, до теплопостачання підключено 599 житлових будинків та 9 об’єктів соціальної сфери.

На Волині, Дніпропетровщині, Донеччині, Рівненщині, Сумщині та Чернігівщині включені в роботу всі 100% котелень, тепло отримують всі 100% споживачів (житлові будинки та соціальна сфера).

За прогнозом Українського Гідрометцентру МНС, середньодобова температура повітря по всій території країни найближчим часом не  опуститься нижче 9 – 10 ºС, що затримає початок включення котелень на визначену потужність. Поступове зниження температури очікується в Україні з 23-24 жовтня, починаючи з північних областей, де вночі стовпчик термометра опуститься до +1...+7 ºС, а в північних і східних областях можливі навіть морози 0...-4 ºС, удень +2... +8 ºС, і лише на півдні +7...+13 ºС і на Закарпатті +10...+17 ºС.

Нагадаємо, що Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду визначено, що «включення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8°C, а відключення – коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°C».

 
Коментарі (0)