ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГТеплоенергетиків зловили на порушеннях законодавства

Теплоенергетиків зловили на порушеннях законодавства

Енергопостачальні підприємства порушують законодавство при здійсненні розрахунків за спожитий газ. Прокуратура заявила позовів більш ніж на 200 млн грн.

Прокурорськими перевірками встановлені порушення законодавства під час здійснення розрахунків за спожитий газ підприємствами комунальної теплоенергетики. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

За словами заступника начальника відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Генеральної прокуратури Дмитра Демченка, у ході перевірок виявлено факти проведення розрахунків за спожитий газ всупереч установленому порядку.

Зокрема, одне із теплопостачальних підприємств міста Кіровограда впродовж року отримало понад 1,5 млн грн за надані послуги на інший рахунок, а не на спеціальний, як передбачено законодавством.

«Унаслідок таких дій держава в особі НАК «Нафтогаз України» не отримала оплату за спожитий підприємством газ на вказану суму. За даним фактом прокуратурою у вересні зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України», - зазначив прокурор.

Дмитро Демченко також повідомив, що у Київській області прокуратурою до господарського суду пред''явлено позов про стягнення з одного з товариств на користь НАК «Нафтогаз України» заборгованості за спожитий природний газ на суму понад 500 тис. грн.

«Загалом за результатами прокурорських перевірок зареєстровано 27 кримінальних проваджень, внесено майже 800 документів реагування», - зауважив заступник начальника відділу Генеральної прокуратури.

«На вимогу прокурорів до дисциплінарної відповідальності притягнуто 173 посадові особи, за актами прокурорського реагування відшкодовано майже один мільярд гривень, заявлено позовів на 220 мільйонів гривень»,- сказав він, додавши, що перевірки з цих питань тривають.

 
Коментарі (0)