ГоловнаГоловнеНадзвичайні подіїТеплопостачальники шести областей маніпулювали з тарифами

Теплопостачальники шести областей маніпулювали з тарифами

Обленерго шести областей було викрито за маніпуляціями з цінами на послуги для споживачів.

Антимонопольний комітет протягом 2013 року викрив у шести регіонах України обленерго, які маніпулювали з цінами на послуги для споживачів. Про це заявив перший заступник голови Антимонопольного комітету Рафаель Кузьмін, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, АМКУ оштрафував Одеське, Миколаївське, Херсонське, Полтавське, Луганське та Київське обленерго.

«Типові порушення, які виявив АМКУ - це перевищення настройки видачі технічних умов на 5-60 днів, встановлення завищеної ціни на роботи з виготовлення технічних умов, обмеження терміну дії технічних умов, стягнення від споживачів в необгрунтованих розмірах плати за роботи з відновлення газопостачання», - повідомив Рафаель Кузьмін.

Також він вважає неприпустимою практику, коли обленерго безпідставно відключають тепло від квартир, мотивуючи це несплатою за «взяті з повітря тарифи».

«Через це споживачі зазнали збитки. Ми не допустимо, щоб така практика продовжувалася», - підкреслив Рафаель Кузьмін.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, енергопостачальні підприємства порушують законодавство при здійсненні розрахунків за спожитий газ. Прокуратура заявила позовів більш ніж на 200 млн грн.

 
Коментарі (1)
Ярослав
17 Лютого 2014 p. 13:49
Назва статті "Теплопостачальники шести областей маніпулювали з тарифами" не відповідє змісту. Обленерго (газопостачання) і теплокомуненерго (постачання теплової енергії) це різні речі.