ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГТернопільські гуртожитки нарешті знайшли власника

Тернопільські гуртожитки нарешті знайшли власника

Загалом, за весь період відстоювання конституційних прав жителів гуртожитків на житло представники регіонального відділення ФДМУ взяли участь у майже 250 судових засіданнях різних інстанцій

У березні 2012 року завершено передачу державних гуртожитків у комунальну власність територіальних громад.

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

У результаті жителі 68 гуртожитків Тернополя та області отримали можливість приватизувати своє житло згідно чинного законодавства України.

Відповідно до Реєстру державного майна, яке не увійшло до статутних фондів господарських товариств у процесі приватизації, але перебуває на їх балансі, до статутних капіталів господарських товариств Тернополя та населених пунктів області у свій час не увійшло 469 об’єктів державного житлового фонду, серед яких – 64 гуртожитки.

Як зазначив начальник регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області Михайло Шкільняк, орган приватизації тривалий час предметно займався питаннями пов'язаними із передачею об’єктів державної форми власності, і, у тому числі, гуртожитків, які не увійшли до статутних капіталів товариств, до комунальної власності.

Зокрема, у результаті тривалих судових справ 17 гуртожитків, які знаходились на балансі ВАТ «ТО «Текстерно» та перебували в управлінні регіонального відділення, були передані до комунальної власності Тернополя.

Щоб 6 гуртожитків ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» можна було передати до комунальної власності міста, регіональне відділення впродовж кількох років відстоювало інтереси їх мешканців у судах всіх інстанцій. Лише по одному гуртожитку, що знаходиться по вул. К. Савури, 7 у місті Тернопіль, з 19.05.2006 по 11.09.2008 відбулося 15 судових засідань

Завершальні кроки були зроблені регіональним відділенням у 2011 році, коли регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області передало до комунальної власності 5 гуртожитків із шести, які у процесі приватизації не увійшли до статутних капіталів та залишалися (станом на 01.01. 2011 року) на балансах господарських товариств розташованих у межах Тернополя.

Останній гуртожиток державної форми власності у місті Тернополі (по вул. Гайова, 6) згідно акту приймання-передачі, затвердженого виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 29 лютого 2012 року, уже також передано до комунальної власності міста.

Загалом, за весь період відстоювання конституційних прав жителів гуртожитків на житло представники регіонального відділення взяли участь у майже 250 судових засіданнях різних інстанцій.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)