ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійТернопільські вулиці потерпають від шахрайства

Тернопільські вулиці потерпають від шахрайства

Ремонт вулиці Гайової, який проводить служба автомобільних доріг в Тернопільській області, триває уже два роки. Наразі половина дороги відремонтована, ремонт іншої частини на ділянці Замонастирська-Гайова-бічна «заморозили»

Незважаючи на неодноразові звернення служб міської ради до виконавця з проханням прискорити ремонтні роботи на даній вулиці, міські урядовці не отримали жодної відповіді.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Тернопільської міськради.

«При зниженні температури, є реальна небезпека у замороженні існуючих та влаштованих водопровідно-каналізаційних мереж, якщо терміново не виконати роботи з влаштування дорожнього покриття проїзної частини даної вулиці», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Спеціально створеною комісією, було виявлено, що роботи виконані з численними порушеннями та зловживаннями. Зокрема, виконавець робіт порушив будівельні норми і правила, вимоги проектно-кошторисної документації та технології виконання робіт.

Монтаж бортових каменів був здійснений з порушенням технології укладання елементів благоустрою, бордюри не відповідають вказаному в проекті типу і розмірам та встановлені на бетон низької якості. Окрім того, не облаштовані захисні лотки кабелів зв’язку, що може призвести до їх ушкодження.

У з’язку із ситуацією яка склалась, завершити ремонтні роботи на даній вулиці зобов’язалась міська рада.

«Це магістраль обласного значення і на ній у день рухається кілька сотень автомобілів, не кажучи вже про тернополян та підприємців, які фактично не можуть здійснювати свою діяльність через жахливий стан дороги. Враховуючи те, що замовник робіт не може їх виконати, ми готові відремонтувати дану вулицю силами міськради. Для цього кошти будуть виділені з міського бюджету. І одразу після зими ми розпочнемо будівельні роботи», - зазначив мер міста.

 
Коментарі (0)