ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійТисячі ліфтів Донеччини визнали аварійними

Тисячі ліфтів Донеччини визнали аварійними

В Донецькій області стала актуальною проблема ремонту ліфтів. Багато з них давно відпрацювали свій нормативний термін.

Віце-губернатор Валерій Лукашенко відзвітував про стан ліфтів в будинках Донецької області. За його словами, більше 6 тис. ліфтів відпрацювали свій нормативний термін, а тому потребують термінового ремонту. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Донецької обласна державної адміністрації.

Так, наприклад, 543 ліфта виведені з експлуатації через розкрадання обладнання та вандалізму. У числі тих, що потребують ремонту й 1200 підйомників, не обладнаних зворотним зв'язком з диспетчером. Всього ж в житлових будинках Донецької області 9722 ліфти.
 
«Темпи оновлення ліфтового господарства досить низькі – на сьогодні відремонтовано всього 1,5 тис. ліфтів. Програма модернізації ліфтів на 2004 - 2010 роки частково не виконана через недостатнє фінансування, - констатував заступник голови облдержадміністрації Валерій Лукашенко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Черкасах з кожним роком все актуальнішою стає проблема заміни ліфтового господарства. Цьогоріч було замінено майже 250 ліфтів, не менше замін планується і в наступному році.
 
Коментарі (0)